Afbeelding: foto black solar facelift met 2 mtr borstels

Zonnepanelen laten schoonmaken door een robot

Zonnepanelen laten reinigen door een robot? Dit zien we steeds vaker. Met zonnepanelen wordt groene stroom opgewekt: goed voor het milieu en voor de energierekening. Door de steeds grotere opkomst van zonnepanelen bij bedrijven en zonneparken wordt het aantal te reinigen panelen steeds groter. Hiervoor hebben wij de oplossing: wij reinigen zonnepanelen met een robot.

Waarom zonnepanelen laten reinigen door een robot?

Zonnepanelen laten reinigen door een robot heeft veel voordelen. Of u nu zonnepanelen heeft op het (schuine) dak, de grond of in een zonnepark, onze robot kan overal bij en reinigt de panelen grondig. Daarnaast zorgt de robot ervoor dat alle panelen precies even goed worden schoongemaakt, doordat er steeds eenzelfde druk wordt uitgeoefend op het te reinigen oppervlak.

Zonenpanelen reinigen met een robot is een stuk veiliger, omdat niemand het dak op hoeft. De robot beweegt zich snel over het te reinigen zonnepanelen oppervlak. In ideale omstandigheden kan de robot zelfs 400 m2 zonnepanelen per uur reinigen!

Waarom en hoe vaak zonnepanelen reinigen?

Om optimaal rendement te hebben van uw zonnepanelen, dient u uw zonnepanelen schoon te maken. Voor de meeste zonne-energie en een goede werking is het belangrijk dat de panelen voldoende schoon zijn. Vuil en aanslag op de panelen zorgt ervoor dat er minder stroom kan worden opgewekt. Door deze vervuiling wordt licht, of terwijl energie, verloren.

Een flinke regenbui is niet genoeg om uw panelen schoon te krijgen. Controleer regelmatig hoe uw zonnepanelen er uitzien en maak eens per jaar een afspraak om uw zonnepanelen te laten reinigen. Wanneer het langdurig droog weer is, of wanneer u woont in de buurt van een snelweg, vliegveld, industrie of spoor, vervuilen uw zonnepanelen sneller.

Wat is een zonnepark?

Het is steeds meer in opkomst: zonneparken. Een zonnepark is een stuk grond met hierop zonnepanelen die energie opwekken. De grootte van een zonnepark kan variëren van 1 tot meer dan 100 hectare. Voor de hoogste zonopbrengst worden zonnepanelen in de meeste gevallen richting het zuiden geplaatst. Daarnaast zijn er ook oost-west opstellingen waarbij de panelen worden gericht op de ochtend- en avondzon.

De stroom die wordt geleverd via deze zonnepanelen gaat via een omvormer en transformator naar het elektriciteitsnet. Deze schone, groene stroom wordt daarna door een energieleverancier geleverd aan particulieren en bedrijven. De trend van zonneparken zet zich steeds verder door, wat een goede ontwikkeling is voor het verduurzamen van Nederland.

Zonnepark laten schoonmaken door robot

Wilt u een zonnepark laten schoonmaken? Wij beschikken over een robot die speciaal is ontworpen voor het reinigen van zonnepanelen op daken en zonneparken.

Bij hoge daken wordt de robot met een hoogwerker op het dak geplaatst. Vanaf de grond of vanuit de hoogwerker wordt de robot bestuurt. Makkelijk of moeilijk toegankelijk, wij reinigen het voor u.

robot zonnepanelen

Wat kost het om zonnepanelen te laten reinigen door een robot?

Wij reinigen zonnepanelen in heel Nederland. Om vakkundig aan de slag te kunnen is het belangrijk dat we samen kijken naar de beste oplossing. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.